Skip to main content

Gietvloeren zijn een moderne en elegante oplossing voor elke woning. Het gladde en naadloze oppervlak is een prachtige aanvulling op elke kamer. Maar met zoveel verschillende soorten gietvloeren op de markt, hoe kies je een gietvloer die het beste past bij jouw woonstijl? Hieronder vindt je een overzicht van de meest voorkomende stijlen en welke gietvloersoorten hierbij passen.

Bij HomeFloorz hebben wij voor jou alleen de beste en mooiste vloerconcepten geselecteerd

Industriële stijl

Kenmerkend voor de indutriële stijl is het gebruik van robuuste materialen, grijze kleurtinten en het ‘less is more’ principe. Als je op zoek bent  naar een gietvloer die past bij een industriële woonstijl, dan is een betonlook gietvloer zonder twijfel een perfecte keuze. Zo geeft een microcement vloer bijvoorbeeld een stoere en robuuste uitstraling en is het ideaal voor kamers met een donkere, industriële look. En voor een nóg strakkere basis kun je microcement ook doortrekken op de wand.

 

Minimalistische stijl

Een minimalistische interieurstijl vereist een schone en strakke gietvloer. Een PU gietvloer in een effect kleur, zoals wit of grijs, is hiervoor een geweldige keuze. Een effen kleur als basis is een mooie aanvulling op een interieur met weinig opdringerige elementen en een eenvoudige, moderne uistraling.

Landelijke stijl

Past een strakke gietvloer ook in een landelijk interieur? Zeker! Een landelijke woonstijl kenmerkt zich door natuurlijke materialen, aardetinten en een rustiek karakter. Wil je deze warme en sfeervolle look benadrukken met een bijpassende basis, dan is niet zozeer het materiaal maar juist de kleur van een gietvloer belangrijk. Met natuurlijke kleuren zoals taupe, grijs of groentinten zit je altijd goed.

Conclusie

Of je nu een industriële, minimalistische of landelijke interieurstijl wilt creëren, er is een gietvloer die bij jouw wensen past. De mogelijkheden zijn enorm en het voordeel van gietvloeren is dat deze ontzettend universeel zijn. Wel is het aan te raden om goed na te denken over de gewenste stijl en het effect dat je wilt creëren in je woning.

Nog aan het twijfelen? Wij helpen je graag bij het vinden van een passende vloer voor jouw interieur. Kom langs in onze showroom of vraag een gratis offerte aan!

Vraag een gratis offerte aan