Skip to main content

Voor je nieuwe woning heb je gekozen voor een mooie PVC vloer. Deze vloer is namelijk duurzaam, onderhoudsvriendelijk en vrijwel niet van echt hout te onderscheiden. Maar nu komt de vraag op: is een PVC vloer geschikt voor vloerverwarming? Het antwoord: zeker! PVC vloeren zijn perfect te combineren met vloerverwarming. In deze blog vertellen we je alles over het leggen van een PVC vloer over vloerverwarming.

Bij HomeFloorz hebben wij voor jou alleen de beste en mooiste vloerconcepten geselecteerd

Chatillon_Oak_Beige PVC
PVC vloer

Wat zijn de voordelen van PVC vloeren in combinatie met vloerverwarming?

Een PVC vloer is relatief dun waardoor het warmte optimaal geleid en zo de kamer snel opwarmt. Dit maakt deze vloer een energiezuinige keuze waarmee je ook bespaart op energiekosten. Bovendien maakt de vloerverwarming radiatoren overbodig, waardoor je meer ruimte hebt voor meubels en jouw interieur er mooier uitziet. Ook is bij het installeren van een PVC vloer op vloerverwarming geen ondervloer nodig, wat zowel in kosten als werk scheelt.

 

Welke PVC vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

PVC vloeren kunnen op twee manieren gelegd worden: zwevend en verlijmd. Biede typen zijn erg geschikt voor vloerverwarming. Er zijn echter uitzonderingen waarbij deze combinatie niet mogelijk is. Het is belangrijk om te kiezen voor een vloer die ontworpen is om warmte goed door te laten en getest zijn op hun warmtegeleiding. Wij adviseren je graag over de geschiktheid van de vloer voor vloerverwarming.

Kan ik PVC vloeren en vloerverwarming zelf installeren?

Het is aan te raden om zowel de PVC vloer als vloerverwarming te laten installeren door een professional. Het is belangrijk dat de vloer goed wordt gelegd zodat deze de warmte goed doorlaat. Uiteraard kun je hiervoor terecht bij HomeFloorz. Wij zorgen er graag voor dat jij binnen de kortste keren over een nieuwe warme vloer loopt.

Klaar om een PVC vloer aan te schaffen?

Wil jij een PVC vloer aanschaffen? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Bij HomeFloorz vind alleen de mooiste en beste PVC vloeren. Maak snel een afspraak en kom langs in onze showroom in Zwolle!

Maak een afspraak