Skip to main content

PVC vloeren zijn populair vanwege hun duurzaamheid, onderhoudsgemak en veelzijdigheid. Met de vele verschillende stijlen is PVC een uitstekende keuze voor vrijwel elke kamer. Maar om jouw PVC vloer in topconditie te houden, is het belangrijk om te weten hoe je deze het beste kan onderhouden. Hieronder vind je enkele tips om jouw PVC vloer er als nieuw uit te laten zien.

Bij HomeFloorz hebben wij voor jou alleen de beste en mooiste vloerconcepten geselecteerd

Chatillon_Oak_Beige PVC
PVC vloer

1. Dagelijkse schoonmaak

Om jouw PVC vloer schoon te houden, is het belangrijk om dagelijks te stofzuigen of te vegen. Dit verwijdert vuil, zand en stof dat zich kan ophopen en krassen kan veroorzaken. Als je stofzuigt, zorg er dan voor dat je een zachte borstel gebruikt om krassen te voorkomen.

2. Regulier onderhoud

Naast dagelijkse schoonmaak, is het aan te raden om jouw PVC vloer regelmatig grondiger te reinigen. Bijvoorbeeld door te dweilen met warm water en een mild reinigingsmiddel. Zorg ervoor dat je geen schuurmiddelen of bijtende middelen gebruikt, omdat deze de vloer kunnen beschadigen.

3. Bescherm jouw vloer

Vermijd krassen en slijtage door viltjes onder meubels te plaatsen en het schoenen met hakken op de vloer te vermijden. Als je meubels verplaatst, til ze dan op in plaats van ze over de vloer te slepen. 

4. Vermijd vocht

PVC vloeren zijn waterbestendig, maar dat betekent niet dat het verstandig is om deze bloot te stellen aan vocht. Maak eventuele gemorste vloeistoffen onmiddelijk schoon en gebruik geen overmatig water tijdens het schoonmaken.

5. Bescherm tegen zonlicht

Zonlicht kan de kleur van jouw PVC vloer veranderen en ervoor zorgen dat deze vervaagt. Om dit te voorkomen, is het aan raden direct zonlicht te blokkeren. Als je merkt dat er verkleuring optreedt, kun je overwegen om het gebied met een kleed of meubels te bedekken.

Conclusie

Door regelmatig onderhoud en voorzorgsmaatregelen te nemen, houd je jouw PVC vloer in topconditie. Door deze simpele tips te volgen, kun je er zeker van zijn dat je nog jarenlang van jouw vloer kan genieten.

Heb je andere vragen over PVC vloeren of ben je toe aan een nieuwe vloer? Kom langs in onze showroom of vraag een gratis offerte aan!

Vraag een gratis offerte aan