Skip to main content

Eén van de belangrijkste voordelen van een gietvloer is het makkelijke onderhoud hiervan. Er zijn namelijk geen naden waar vuil en stof in kan kruipen. Maar hoe onderhoud je jouw gietvloer het beste zodat deze zo lang mogelijk mooi blijft? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.
Hieronder geven we een aantal tips en adviezen om jouw gietvloer goed te onderhouden.

Bij HomeFloorz hebben wij voor jou alleen de beste en mooiste vloerconcepten geselecteerd

Regelmatige reinigingsbeurt

Allereerst maken we onderscheid tussen regelmatig en grondig onderhoud.

Regelmatig swifferen, stofzuigen en dweilen
Om jouw gietvloer van een lange levensduur te garanderen is het belangrijk om regelmatig stof, vuil en zand te verwijderen. Dit los, opliggend vuil verwijder je het beste door 1 à 2 keer per week te stofzuigen. Daarnaast is het voldoende om eenmaal per week te dweilen met niet-chloorhoudend reinigingsmiddel.

Let op: gebruik NOOIT schuurmiddel of een schuurspons. Hiermee loop je het gevaar dat de toplaag van de gietvloer wordt aangetast. Vlekken verwijder je het beste met een swiffer en door te dweilen.

Verwijder vloeistoffen zo snel mogelijk
Het is aan te raden om vloeistoffen binnen 3 tot 4 uur van de vloer te verwijderen. Maar zo snel mogelijk is uiteraard altijd het beste. Vooral met thee, koffie, olie en rode wijn is het belangrijk om zo snel mogelijk te handelen. Na 7 uur trekt de vlek namelijk in de vloer en is lastiger te verwijderen.

Pas op met rubber op een gietvloer
Rubberen materialen kunnen weekmakers bevatten, waardoor stoffen vrij kunnen komen die gele vlekken achterlaten op een gietvloer. Een deurmat is bijvoorbeeld aan te raden zodat er geen steentjes worden meegenomen in huis – dit kan namelijk kleine scheurtjes veroorzaken in de topcoating. Zorg er alleen voor dat deze niet direct op de gietvloer ligt.

Tips voor regelmatig onderhoud in het kort

Zo houd je je gietvloer zo lang mogelijk mooi:

  • Stofzuig/swiffer met een zachte borstel
  • Dweil eenmaal per week met water en niet-chloorhoudend reinigingsmiddel
  • Verplaats zware meubels niet te veel en plaats vilt onder de meubels
  • Verwijder strepen en vlekken door koffie, thee, olie of rode wijn meteen
  • Plaats rubber niet direct op de vloer
  • Gebruik nooit schuursponsen of schuurmiddel

Grondige reinigingsbeurt

Gietvloeren zijn uit zichzelf zeer slijt- en kleurvast, waardoor je met het juiste onderhoud jarenlang kunt genieten van een prachtige vloer. Echter is de toplaag – zelfs bij de beste gietvloeren – wel onderhevig aan lichte slijtage.

Na zo’n 10 jaar kan een druk bewandelde gietvloer er niet meer zo splinternieuw uitzien als gewenst. In dat geval is het mogelijk om enkel de toplaag te vervangen. Ook hiervoor kun je bij HomeFloorz terecht voor advies en uitvoering.

Is jouw gietvloer toe aan grondig onderhoud? Neem contact met ons op en ontvang een gratis offerte!

Neem direct contact op!